Συμμετοχή του ΚΕΑΤ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Strengthening European Identity in times of crisis, CERV Programme” στη Μάλτα

Οι συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα. Ομαδική φωτογραφία εξω από το Κοινοβούλιο

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) συμμετέχει ως εταίρος στο  ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Strengthening European Identity in times of crisis, CERV Programme”. Το ΚΕΑΤ με τη συμμετοχή του και με την υπογραφή πράξης αδελφοποίησης με το Δήμο Padron της Ισπανίας, προωθεί μέσω του προγράμματος αυτού την ανάπτυξη των καλών πρακτικών και της κοινωνικής και πολιτιστικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία όρασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συναντήσεις:

Η δεύτερη  συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μπορντό της Γαλλίας από τις 18 έως τις 21 Οκτωβρίου 2023, στην οποία συμμετείχαν αντιπροσωπείες από 15 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν  θέματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα των πολιτών, την ευρωπαϊκή ταυτότητα, τα δικαιώματα των γυναικών και τη συμμετοχή των νέων.

Ομαδική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες που κρατούν τα αναμνηστικά τους.

Η τρίτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στην πόλη Kirkop της Μάλτας, από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2023, στην οποία εκτός των εταίρων συμμετείχαν  51 άτομα από τοπικούς φορείς. Η επίσημη επίσκεψη στον Υπουργό Εξωτερικών και στο Εθνικό Κοινοβούλιο υπογράμμισε τη σημασία των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Έγιναν διαλέξεις και συζητήσεις για κεντρικά θέματα, όπως ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η πραγματικότητα των μεταναστεύσεων στη Μεσόγειο, οι οποίες προώθησαν τον εποικοδομητικό διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των συμμετεχόντων.

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας.

Το πρόγραμμα του ΚΕΑΤ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την αναπηρία όρασης στο πλαίσιο της υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων για εργαζόμενους των ΟΤΑ και των Δομών Υγείας της χώρας περιλήφθηκε στον ευρωπαϊκό οδηγό καλών πρακτικών για την κοινωνική ευθύνη που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος CERV και το οποίο επισυνάπτεται παρακάτω.