Το ΚΕΑΤ στο «Ένθετο Προσβασιμότητα» της ΕΡΤ news

Βυσσινί φόντο με δύο χέρια που διαβάζουν απτικά κείμενο τυπωμένο σε γραφή Braille. ΕΡΤ NEWS ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ

Στο «Ένθετο Προσβασιμότητα» της ΕΡΤ news φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) με ένα βίντεο που παρουσιάζει το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο ως αποκλειστικός δημόσιος φορέας υλοποίησης της εθνικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία όρασης στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΡΤ, καθώς και τον δημοσιογράφο Μιχάλη Αρβανίτη, για την φιλοξενία και την συμβολή της στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την αναπηρία όρασης, την προσβασιμότητα και τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που προσφέρει το ΚΕΑΤ με στόχο την εξασφάλιση της ανεξάρτητης, αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Στο βίντεο μίλησαν η κα Γεωργία Κυριτσοπούλου, εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, η κα Μαρία Πανηγυράκη, Κοινωνική Λειτουργός, η κα Λήδα Κωστοπούλου, Ψυχολόγος. Την εμπειρία τους στο ΚΕΑΤ μοιράστηκαν επίσης οι ωφελούμενοί του, Ιωάννης-Νεκτάριος Βήχος και ο πατέρας του κ. Γρηγόρης Βήχος, καθώς και η Γιούλη Δούκα. Τους ευχαριστούμε θερμά και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο στην πορεία τους.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.ertflix.gr/vod/vod.272054-prosbasimoteta-9