Συνεργασία του ΚΕΑΤ με το Δήμο Κοζάνης και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Επιμορφωτικό πρόγραμμα για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης

Στιγμιότυπο απο το επιμορφωτικό πρόγραμμα για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης στο Δήμο Κοζάνης

Το ΚΕΑΤ συνεχίζει την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων με στόχο την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρία όρασης και τη συμπερίληψή τους σε όλες τις δραστηριότητες της κοινωνίας.

Στιγμιότυπο από την ομιλία της Διοικήτριας και Προέδρου του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κας Χαμονικολάου, στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης που διεξήχθη τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης διοργανώθηκε επιμορφωτικό πρόγραμμα για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης, τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Σημειώνεται ότι της διαδικασίας επιμόρφωσης προηγήθηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Κοζάνης και του ΚΕΑΤ, με στόχο τη διεύρυνση των δράσεων που αφορούν στους συμπολίτες μας με αναπηρία όρασης.

Φωτογραφία με σκύλο-οδηγό από το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες» – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Στο σεμινάριο συμμετείχε η κα Λεία Αβραάμ και ο κ. Νικόλαος Βασιλείου, εκπαιδευτές Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, καθώς και ο κ. Αθανάσιος Σιδέρης από το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες» – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κοζάνης, κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Ν.Δ., κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κοζάνης, Νίκος Νικολάου, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοίκησης του ΚΕΑΤ, κα Μαρία Αζούκη, η κα Α. Παγούνη, Αναπληρώτρια Υπηρεσιών Παραρτήματος του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, ο κ. Ν. Αζούκης, Υπεύθυνος Αναγνωστηρίου-Μεταγραφών του ΚΕΑΤ, καθώς και εργαζόμενοι από τις Υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης, όπως τα Κέντρα Κοινότητας και από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στιγμιότυπο από την ομιλία της κας Λείας Αβραάμ, εκπαιδεύτριας Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης στο επιμορφωτικό σεμινάριο για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης που έγινε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ακολούθησε επιμορφωτικό πρόγραμμα για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης, την Τρίτη 14 Μαρτίου 2023. Στο σεμινάριο συμμετείχε η κα Λεία Αβραάμ και ο κ. Νικόλαος Βασιλείου, εκπαιδευτές Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, καθώς και ο κ. Αθανάσιος Σιδέρης από το «Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών και Σκύλων Βοηθών για Άτομα με Αναπηρίες» – «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ». Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, διοικητικό προσωπικό και μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοίκησης του ΚΕΑΤ, κα Μαρία Αζούκη, η κα Α. Παγούνη, Αναπληρώτρια Υπηρεσιών Παραρτήματος του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης και ο κ. Ν. Αζούκης, Υπεύθυνος Αναγνωστηρίου-Μεταγραφών του ΚΕΑΤ.

Φωτογραφία από την ομιλία της κας Χαμονικολάου, στο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ζητήματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης που έγινε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Τα επιμορφωτικά προγράμματα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός εργαζομένων των δύο φορέων με μεγάλο ενδιαφέρον και επιθυμία για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας με αναπηρία όρασης. Συνεχίζουμε τις βιωματικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα!