Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ ΚΕΑΤ και ΣΕΟ

Πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), υπογράφηκε τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ στην Καλλιθέα Αττικής, επιτυγχάνοντας έτσι ένα καθοριστικό βήμα για την ισότιμη πρόσβαση και ενεργώ συμμετοχή των ατόμων με οπτική αναπηρία στον αθλητισμό.

Το Πρωτόκολλο συνυπέγραψαν η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. κ. Σοφία Χαμονικολάου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Σταυρούλα Ζυγούρη, συνοδευόμενη από τις κ.κ. Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκη της πάλης, Ζαχαρούλα Καρυάμη, Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής και τον κ. Δημήτρη Μπιζιώτα, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΟ και Δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή του Kalithea press.

Η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. κ. Σοφία Χαμονικολάου μαζί με τον καθηγητή φυσικής αγωγής του ΚΕΑΤ, κ. Κώστας Καβάσης, ξεναγούν στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ την Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Σταυρούλα Ζυγούρη, την κ. Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκη της πάλης, καθώς και τον κ. Δημήτρη Μπιζιώτα, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του ΣΕΟ και Δημοσιογράφο και Γενικό Διευθυντή του Kalithea press.

Βασική προτεραιότητα της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής και κοινωνικής ένταξης εν γένει των ατόμων με οπτική αναπηρία μέσω της ενασχόλησής τους με τον αθλητισμό και την μετάδοση των αρετών που τον διέπουν, όπως η ευγενής άμιλλα και ο υγιής αθλητισμός.

«Όπως όλοι γνωρίζετε, η εξασφάλιση της ανεξάρτητης, αυτόνομης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία όρασης στην καθημερινότητα τους, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών. Και η ενασχόληση με τον αθλητισμό, αποτελεί αδιάσπαστο κομμάτι αυτού. Η άσκηση σωματικών και αθλητικών δραστηριοτήτων συνιστά για τα άτομα με αναπηρίες, εξέχον μέσον ατομικής ανάπτυξης, αποκατάστασης, κοινωνικής ένταξης και αλληλεγγύης και για τους λόγους αυτούς πρέπει να ενθαρρύνεται. Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΑΤ και του ΣΕΟ, τίθενται οι βάσεις για την επίτευξη στόχων που αφορούν στη διάδοση του αθλητισμού και τα οφέλη του στα άτομα με οπτική αναπηρία», τόνισε η κ. Χαμονικολάου.

Η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ. κ. Σοφία Χαμονικολάου και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, κ. Σταυρούλα Ζυγούρη υπογράφουν ο πρωτόκολλο συνεργασιας μεταξύ των δύο φορέων παρουσία και των κ.κ. Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκη της πάλης, Ζαχαρούλα Καρυάμη, Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής.

«Σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών ευελπιστούμε μέσα από κοινές δράσεις να δώσουμε τη δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με οπτική  αναπηρία στον αθλητισμό. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, στηρίζοντας με πράξεις την ενίσχυση της δίχως αποκλεισμούς συμπερίληψης και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες όλων των ατόμων ανεξαιρέτως, θα σταθεί αρωγός στην προσέλκυση νέων αθλητών, όπως ασχοληθούν με τα αθλήματα, ενισχύσουν τη φυσική τους δραστηριότητα και εξασφαλίσουν την ισότιμη συμμετοχή τους στα αθλητικά δρώμενα», ανέφερε η Πρόεδρος του ΣΕΟ, κ. Ζυγούρη.