Οι “Άγριες Μέλισσες” στο ΚΕΑΤ

Λογότυπο ΚΕΑΤ/ σύνδεσμος για αρχική οθόνη

Οι “Άγριες Μέλισσες”, η πολύ επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1, που συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, με ραγδαίες και απρόσμενες εξελίξεις, βρέθηκε στο ιστορικό κτήριο του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Αμπέτειον Μέλαθρον, στην Καλλιθέα, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, για την πραγματοποίηση γυρισμάτων για τα επόμενα επεισόδια της σειράς, που προβάλλονται ήδη στους τηλεοπτικούς δέκτες μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

Ο τότε «Οίκος Τυφλών της Καλλιθέας» ιδρύθηκε στις αρχές του 1906. Ήταν μια ιδέα του λογοτέχνη Δημήτρη Βικέλα και του ποιητή Γεώργιου Δροσίνη, με αρχικό σκοπό την προστασία των τυφλών ατόμων. Το έργο αυτό βρίσκει υποστηρικτές, και με δαπάνη των αδελφών Ραφαήλ και Ανανία Αμπέτ, αγοράστηκε από την Οικοδομική Εταιρεία το μεγάλο οικόπεδο της οδού Θησέως 210, όπου και χτίστηκε εκεί το μεγαλοπρεπές Αμπέτειον Μέλαθρον, στεγάζοντας για σχεδόν έναν αιώνα (από το 1910 μέχρι και το 2004) τις υπηρεσίες του πρώην Οίκου Τυφλών, και μετέπειτα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με το Προεδρικό Διάταγμα 265/79), παρέχοντας διαμονή σε παιδιά με αναπηρία όρασης από όλη την Ελλάδα, αλλά παράλληλα επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του με τη διδασκαλία μαθημάτων στοιχειώδους εκπαίδευσης αλλά και υφαντικής, κεραμικής, πλεκτικής και μουσικής, με στόχο την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών, όταν θα αποφοιτούσαν.

Ο Λάμπρος Σεβαστός (Δημήτρης Γκοτσόπουλος) γνωρίζεται με τους μαθητές με οπτική αναπηρία.

Οι ηθοποιοί Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Γκοτσόπουλος και Χρήστος Μαλάκης ήταν εκείνοι οι οποίοι παρευρέθηκαν στους χώρους του ΚΕΑΤ για τη διεξαγωγή των γυρισμάτων που πρόκειται να προβληθούν τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 και εξής. Σε αυτά τα πλαίσια, μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευση και Αποκατάστασης τυφλών, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους αγαπημένους τους ηθοποιούς και να φωτογραφηθούν μαζί τους.