Νέα ειδικότητα για την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με οπτική αναπηρία

Φωτογραφία από το εσωτερικό ενός θαλάμου ηχογράφησης στα ανανεωμένα studio του ΚΕΑΤ. Απεικονίζεταιενας φοριτός υπολογιστής, ένα επαγγελματικό μικρόφωνο, ακουστικά και κάρτα ήχου πάνω σε γραφείο.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, σε συνεργασία με το Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής, πάντοτε με γνώμονα την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία όρασης στην αγορά εργασίας, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν ότι για το έτος κατάρτισης 2022 – 2023 προτίθεται να λειτουργήσει μια νέα ειδικότητα με πρωινό ωράριο.

Η νέα ειδικότητα «Ραδιοφωνικός Παραγωγός», που κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, ανήκει στην ομάδα επαγγελμάτων Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο/η «Ραδιοφωνικός Παραγωγός» είναι υπεύθυνος/η για το άρτιο τεχνικά και αισθητικά τελικό προϊόν μιας ραδιοφωνικής παραγωγής. Συμμετέχει σε ολόκληρη τη διαδικασία, από τη δημιουργία ιδεών έως τη διαχείριση της απόκρισης του κοινού μέσα από ένα πρόγραμμα. Ασχολείται με τη δημιουργική και τεχνική επεξεργασία και τη μετάδοση του τελικού ραδιοφωνικού προϊόντος, με συμβατικές μεθόδους ή από το Διαδίκτυο. Το ψηφιακό ραδιόφωνο αύξησε την ποσότητα των διαθέσιμων ραδιοφωνικών σταθμών και προγραμμάτων.

Οι απόφοιτοι των ΙΕΚ ειδικότητας «Ραδιοφωνικός Παραγωγός», με τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που έχουν αποκτήσει κατά την εκπαίδευσή τους, είναι ικανοί να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε συγκεκριμένες θέσεις στον χώρο του Ραδιοφώνου και γενικότερα των ΜΜΕ. Οι διπλωματούχοι αυτής της ειδικότητας μπορεί να απασχοληθούν στην αγορά εργασίας σε συγκεκριμένες θέσεις στον χώρο των ΜΜΕ, της Μουσικής Παιδείας και του Πολιτισμού. Οι κυριότεροι τομείς απασχόλησης του ειδικευμένου Παραγωγού Ραδιοφωνικών Εκπομπών είναι οι δημόσιοι, ιδιωτικοί και διαδικτυακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ή σε πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας.

Ενημερώνουμε τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η εν λόγω ειδικότητα θα λειτουργήσει, ανάλογα και με το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για την έναρξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον οδηγό κατάρτισης της ειδικότητας «Ραδιοφωνικός παραγωγός» πατώντας εδώ:  https://drive.google.com/file/d/1VHTkAy-jVq69zPKC738UwsnoaZ7Q5IdV/view?usp=sharing