Μία ποδηλατάδα προσβάσιμη για όλους στην παραλία του Βόλου

Στιγμιότυπο από την ποδηλατάδα στην παραλία του Βόλου.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Αμυρά, το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Όρασης «ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ» και το Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής Ατόμων με Αναπηρία «Παναγία Ευαγγελίστρια», πραγματοποίησαν ποδηλατάδα στην παραλία Βόλου με τη συμμετοχή ατόμων με οπτική αναπηρία.

Στιγμιότυπο από την ποδηλατάδα στην παραλία του Βόλου.

Στην εκδήλωση ως επίσημη προσκεκλημένη έδωσε το παρόν η Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, στηρίζοντας το εγχείρημα ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την διεκδίκηση των ατόμων με οπτική αναπηρία (ΑμεΟΑ) για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, καθώς και συμβάλλοντας στην κατάργηση των στερεοτύπων σε σχέση με την αναπηρία και την καθολική και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων σε αθλητικές δράσεις και κοινωνικά δρώμενα.

Από αριστερά: η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Ζέττα Μακρή, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης "ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ", κ. Λάμπρος Παρασκευάς και η Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, οι οποίοι παρευρέθηκαν στην ποδηλατάδα που διοργανώθηκε στην παραλία του Βόλου.

Στην δράση αυτή αρωγοί ήταν το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), το οποίο προσάρμοσε και εκτύπωσε και στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille τα αναμνηστικά συμμετοχής που εδόθησαν στους συμμετέχοντες με οπτική αναπηρία, καθώς και οι Βολιώτες Πρωταθλητές Ποδηλασίας Χρήστος και Ζαφείρης Βολικάκης, οι οποίοι ως οδηγοί στα διπλά ποδήλατα (tandem) ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας αυτής, και πλήθος πολιτών που επέλεξε την μέρα αυτή να στηρίξει έμπρακτα με τη συμμετοχή του στην ποδηλατάδα την διαφορετικότητα και την συμπερίληψη.