Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Γυμνάσιο Άνοιξης

Φωτογραφία από την επίσκεψη στο Γυμνάσιο Άνοιξης Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα LEGO BRAILLE BRICKS.

Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης των μαθητών τυπικών σχολείων σχετικά με την αναπηρία όρασης, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Κωσταντίνος Καβάσης, και η εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, Γεωργία Κυριτσοπούλου, επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Άνοιξης.

Η εκπαιδεύτρια Κινητικότητας, Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, Γεωργία Κυριτσοπούλου, βοηθάει μαθητή που καλύπτει τα μάτια του με μάσκα πως να χειρίζεται το λευκό μπαστούνι.

Οι μαθητές και των τριών τμημάτων της Α΄ Γυμνασίου του σχολείου συμμετείχαν ενεργά σε μια σειρά βιωματικών ασκήσεων-δραστηριοτήτων, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μέσα από αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία κατανόησαν τους περιορισμούς αλλά ανακάλυψαν ταυτόχρονα τις δυνατότητες των μαθητών με οπτική αναπηρία. Στόχος των δράσεων αυτών είναι η ενίσχυση της συμπερίληψης στο σχολικό περιβάλλον μέσα από την ενημέρωση και την εμπέδωση της θεωρίας μέσω βιωματικών δράσεων.

Στιγμιότυπο από βιωματικό παιχνίδι που έκαναν τα παιδιά στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Βρίσκονται σε κύκλο γύρω από ένα πολύχρωμο πανί και έχουν καλύψει τα μάτια τους με μάσκες. Έτσι κατανοούν την έννοια της οπτικής αναπηρίας και ταυτόχρονα διασκεδάζουν.