ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Η Τζουλιάνα Μπούσι και η Πηνελόπη Στούμπου παρουσιάζουν τεχνικές κινητικότητας.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης τυφλών (ΚΕΑΤ), υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποίησε επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Ηράκλειο Κρήτης, Παρασκευή και Σάββατο 17 και 18 Νοεμβρίου στη συνεδριακή αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης».

Η Τζουλιάνα Μπούσι, χειρίστρια σκύλου-οδηγού με το σκύλο-οδηγό της, τη Γιούνι. Η Τζουλιάνα μιλάει στο κοινό και η Γιούνι είναι ξαπλωμένη στα πόδια της.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθυνόταν σε Εργαζόμενους στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού καθώς και στις Δομές Υγείας και σε Εκπαιδευτικούς. Οι Εισηγητές ανέπτυξαν θέματα σχετικά με τις καλές πρακτικές της εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία στην όραση αλλά και θέματα που αφορούν την προσβασιμότητα και την εξυπηρέτηση ανάπηρων ατόμων. Οι Εργαζόμενοι μεταξύ άλλων, ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνολογίες, την κινητικότητα και τον προσανατολισμό και τους σκύλους οδηγούς τυφλών.

Η Τζουλιάνα Μπούσι και η Πηνελόπη Στούμπου παρουσιάζοντας πρακτικές κινητικότητας.

Το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα τίμησε με την παρουσία του ο ο κος Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ηρακλείου Κρήτης.

Στο Πρόγραμμα εισηγήθηκαν η κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, Διοικήτρια και Πρόεδρος ΔΣ του ΚΕΑΤ, η κα Μαρία Πανηγυράκη, Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΑΤ, η κα Νίκη Πατάκα, φιλόλογος, η κα Πένυ Στούμπου, Καθηγήτρια Κινητικότητας και Προσανατολισμού και η κα Τζουλιάνα Μπούσι, copywriter και χειρίστρια σκύλου οδηγού.

Ομαδική φωτογραφία με τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα (από αριστερά): η κα Πατάκα Νίκη, Εκπαιδευτικός του ΚΕΑΤ, ο κος Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ηρακλείου Κρήτης, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, η κα Τζουλιάνα Μπούσι, copywriter και χειρίστρια σκύλου-οδηγού με τη Γιούνι, η κα Πανηγυράκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΑΤ και η κα Πηνελόπη Στούμπου, Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας του ΚΕΑΤ.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να λύσει απορίες που βοηθούν στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας αλλά και στη διευκόλυνση της ζωής ατόμων με οπτική αναπηρία, σπάζοντας στερεότυπα και βρίσκοντας λύσεις σε προβλήματα και σε ένα καλύτερο συμπεριληπτικό και ισότιμο κόσμο που να μας χωράει όλους κι όλες.