Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών εύχεται ευτυχισμένο το 2024!!

Χριστουγεννιάτικο στολίδι

Το 2023 μας αποχαιρετά αφήνοντας πίσω του όμορφες και άσχημες στιγμές, εύκολα και δύσκολα μονοπάτια. Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό, ανάμεσα σε άλλα, αυτό που ξεχωρίσαμε τη χρονιά που μας πέρασε ήταν το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που υλοποιήσαμε προς Εργαζόμενους, Υγειονομικούς και Εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Ταξιδέψαμε σε πολλούς προορισμούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, από Καβάλα έως Κρήτη κι από Ιωάννινα έως Σύρο προκειμένου να μεταδώσουμε γνώσεις στην πρόσβαση και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρία όρασης καθώς και στην εκπαίδευση μαθητών με οπτική αναπηρία στο σύγχρονο ελληνικό εκπαιδευτικό πλαίσιο. Στόχος μας ήταν μέσα από βιωματικές δράσεις, αφενός να επιμορφωθούν οι παραπάνω εργαζόμενοι και αφετέρου να μεταφέρουμε ένα πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης προς τον συνάνθρωπο με αναπηρία.

Σύρος. Η Διοικήτρια και Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΚΕΑΤ, κα Μαρία Αζούκη, η πρόεδρος του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας, κα Ζωή Γερουλάνου, η χειρίστρια σκύλου οδηγού, κα Χριστίνα Σαρρή με τη Luna, η κοινωνική λειτουργός του Κεατ, κα Πανηγυράκη Μαρία, η εκπαιδευτικός του Κεατ, κα Νίκη Πατάκα και η Εκπαιδεύτρια κινητικότητας, κα Κυριτσοπούλου Γεωργία.

Ευχόμαστε το 2024 να είναι ένα ευτυχές και δημιουργικό έτος και να μας φέρει όλους ένα βήμα πιο κοντά σε έναν κόσμο αποδοχής και συμπερίληψης.

. Κρήτη. Ο κος Μαρκοδημητράκης Μενέλαος, Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ηρακλείου Κρήτης, η Διοικήτρια και πρόεδρος του ΔΣ του Κεατ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου,  η κα Μαρία Πανηγυράκη, Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΑΤ, η κα Νίκη Πατάκα, φιλόλογος, η κα Πένυ Στούμπου, Καθηγήτρια Κινητικότητας και Προσανατολισμού και η κα Τζουλιάνα Μπούσι, copywriter και χειρίστρια σκύλου οδηγού με τη Γιούνι.
Το κοινό που παρακολούθησε το πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη και πήρε μέρος στις δράσεις

Ευχαριστούμε την κα Μάνια Νισκοπούλου, PhD χειρουργό οφθαλμίατρο, τους Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας – Greek Guide Dogs και την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπάθειας που υπήρξαν συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι αυτό!!

Στιγμιότυπο από τη βιωματική δράση στη Θεσσαλονίκη.
. Καβάλα. Η Διοικήτρια και Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Αν. Μακεδονίας, κος Σμαράγδος Κρεμμύδας, η Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Αν. Μακεδονίας, κα Βούλα Πανταζίδου,, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης ΚΕΑΤ, κα Μαρία Αζούκη,   ο χρήστης σκύλου-οδηγού μαζί με το σκύλο-οδηγό του τη Φρίντα, κος Θανάσης Σιδέρης, η κα Λεία Αβραάμ, η κα Γιώτα Πάνου, η  Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΑΤ, κα Πανηγυράκη Μαρία και πολλοί άλλοι.
Στιγμιότυπο από τη βιωματική δράση στην Αθήνα