Παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος του Δημητρίου Γκίκα στο ΚΕΑΤ

Σε μια όμορφη εκδήλωση στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Δημητρίου Γκίκα με τίτλο «Η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ», ένα ιστορικό μυθιστόρημα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρναούτη και το οποίο  πραγματεύεται τον αγώνα μιας οικογένειας σ’ ένα χωριό της Θεσσαλίας μέσα στο διάβα του αιώνα που πέρασε.

Ο συγγραφέας υποδέχτηκε θερμά το κοινό που παρέστη στην εκδήλωση και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν οι κ.κ. Σοφία Χαμονικολάου, Διοικήτρια και Πρόεδρος Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ., ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Αναπληρωτής Δήμαρχος Καλλιθέας & Αντιδήμαρχος Διοικητικών – Οικονομικών θεμάτων και θεμάτων Δημοτικής Κατάστασης, καθώς και ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Ν.Δ..

Η κ. Χαμονικολάου στο σύντομο χαιρετισμό της ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι εδώ και αρκετό καιρό το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, έχει ανοίξει τις πόρτες του σε ποικίλες πολιτιστικές ενέργειες αλλά και δράσεις που αφορούν στην συμπερίληψη των ατόμων με οπτική αναπηρία στον πολιτισμό, εκπληρώνοντας έτσι τον σκοπό για τον οποίο ιδρύθηκε. Και συνέχισε σημειώνοντας: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δημήτρη Γκίκα για το κουράγιο του να καταπιαστεί με σημαντικά ιστορικά γεγονότα και δραματικές στιγμές που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, ιδωμένα μέσα από τον αντίκτυπό τους στις ζωές των καθημερινών ανθρώπων, των ανθρώπων του μόχθου, όπως τα μέλη της οικογένειας Αργύρη. Μέσα από τις σελίδες του μυθιστορήματος, μεταφερόμαστε σε περασμένες δεκαετίες και γινόμαστε κοινωνοί μιας πολυκύμαντης εποχής που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδος. Μάλιστα, ο Δημήτρης Γκίκας, με τη ζωντανή του μαρτυρία, γράφοντας για τα βιώματα και τις εμπειρίες της δικής του οικογένειας, μας φέρνει εγγύτερα στα γεγονότα εκείνης της εποχής.»

Στιγμιότυπο από τη βιβλιοπαρουσίαση που έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΚΕΑΤ. Από αριστερά: η κ. Χαμονικολάου, Διοικήτρια και Πρόεδρος ΔΣ ΚΕΑΤ, ο κ. Θεοχάρης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών, ο κ. Μπαρμπάκος, Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών θεμάτων και θεμάτων Δημοτικής Κατάστασης του Δήμου Καλλιθέας.

Για το μυθιστόρημα “Η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ”, καθώς και τον συγγραφέα μίλησαν, οι κ.κ. Νίκη Μανώλη, Φιλόλογος και Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος (ε.α.), προσεγγίζοντας το θέμα από διαφορετική σκοπιά ο κάθε ένας.

Αποσπάσματα από το βιβλίο, που είχαν μεταγραφεί στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille, διάβασε ο μαθητής του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Σάιντι Λούπο.

Από αριστερά: Ο μαθητής του ΚΕΑΤ, Σάιντι Λούπο, διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του Δ. Γκίκα "Η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ", ο συγγραφέας, Δ. Γκίκας, καθώς και η κ. Νίκη Μανώλη, Φιλόλογος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων η κ. Άννα Γιαννάκου – Πάσχου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας, οι κύριοι Βασίλης Μπουκουβάλας, Βασίλης Παπαχρήστου και Θοδωρής Σεϊτανίδης, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καλλιθέας, ο κ. Κωνσταντίνος Δαβιτίδης, Κοινοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλλιθέας, καθώς και καθηγητές και μαθητές του Γενικού Λυκείου Βουλιαγμένης.

Η παρουσίαση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΚΕΑΤ, έκλεισε σε ευχάριστο και οικείο κλίμα ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών στα πεδία αναφοράς του βιβλίου.