Ολοκληρώθηκαν οι καλοκαιρινές δράσεις του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι καλοκαιρινές τριήμερες δράσεις στο ΚΕΑΤ Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με τίτλο “Γνωρίζοντας τον τόπο μου με τους φίλους μου”. Ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό Summer Camp ολοκληρώθηκε με διάθεση άκρως καλοκαιρινή και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσοι συμμετείχαν.

Από την επίσκεψη στον ορεινό οικισμό Άνω Μηλιάς Πιερίων και την περιήγηση στα μονοπάτια του χωριού

Την πρώτη μέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τον ορεινό οικισμό Άνω Μηλιάς Πιερίων. Ο εκπολιτιστικός-εξωραϊστικός σύλλογος του χωριού “Η Αγία Παρασκευή” υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του ΚΕΑΤ με πολύ χαρά και τους ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία του μοναδικής ομορφιάς χωριού, αφού πρώτα τους πρόσφερε ένα υπέροχο πρωινό. Έπειτα, είχαν την τύχη να περιηγηθούν στα μονοπάτια του χωριού και να γνωρίσουν τη βιοποικιλότητα του μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι!

Τη δεύτερη μέρα άνοιξε την αγκαλιά του για τα παιδιά μας το Οικολογικό Αγρόκτημα Θέρμης με οικοδεσπότες τον κύριο Δημήτρη και την κυρία Βεατρίκη. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταΐσουν ζώα, να ιππεύσουν άλογο, να μαγειρέψουν το φαγητό που έφαγαν και να κάνουν βόλτα με το τρακτέρ! “Εναρμονιστείτε με το Ρυθμό της φύσης” πρότεινε ο κύριος Δημήτρης.

Την τρίτη και τελευταία μέρα των δράσεων μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων στην Καβάλα, ο οποίος και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Μετά την ξενάγηση και την ενημέρωση που έλαβαν, ακολούθησε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά της Ηρακλείτσας, και τέλος αποχαιρετίστηκαν έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες καλοκαιρινές εμπειρίες!

Ραντεβού για νέες περιπέτειες τον Σεπτέμβρη!