Η Παγκόσμια Ημέρα «Λευκού Μπαστουνιού» στις 15 Οκτωβρίου

Αφίσα Η Παγκόσμια Ημέρα «Λευκού Μπαστουνιού» στις 15 Οκτωβρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα «Λευκού Μπαστουνιού» έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου.
Αναμφίβολα, η ημέρα αυτή, αποτελεί ορόσημο για τη διάδοση της χρήσης του λευκού μπαστουνιού, την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, καθώς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν οι συνάνθρωποί μας στην καθημερινή μετακίνησή τους.
Φέτος, το Κέντρο Εκπαιδεύσης και Αποκατάστασης Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Υγείας, στα πλαίσια της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, διοργανώνουν ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στις 11:00 με θέμα: «Με Οδηγό στη Ζωή το Λευκό Μπαστούνι».
Η δράση περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις ειδικών σε θέματα πρώιμης παρέμβασης, κινητικότητας/προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, προσβασιμότητας ατόμων σε δημόσιους χώρους, αλλά και βιωματικές εισηγήσεις ατόμων με οπτική αναπηρία που έχουν καταφέρει να πετύχουν τους στόχους τους.
Η συμμετοχή στη δράση θα πραγματοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEBEX. Μπορείτε να συνδεθείτε, πατώντας στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/87039652900?pwd=bXllZlJ1RFByd3h0eWVaS1ZJckk5QT09&fbclid=IwAR0dGa4hR2QP0hBhJcO-Fl1Zx_MfVnahn2iRqNOiqCJE-PBsmP6FxALRp-c
Ακολουθεί η αφίσα της εκδήλωσης.