Επίσκεψη στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Αναμνηστική φωτογραφία των σπουδαστών μαζί με τους καθηγητές τους, μετά το πέρας της ξενάγησης

Μια μέρα στο Μουσείο πέρασαν οι σπουδαστές του Τμήματος Πιστοποίησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΚΕΑΤ, στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης που πραγματοποίησαν μαζί με το τμήμα Τηλεφωνητών του Δ.Ι.Ε.Κ. ειδικής αγωγής Αγίας Παρασκευής στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής στο Μοσχάτο τη Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Οι σπουδαστές του τμήματος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο και να παρακολουθήσουν μια διαδραστική παρουσίαση για την Ιστορία των Υπολογιστών: από τον πρώτο υπολογιστή (Μηχανισμό των Αντικυθήρων), τον υπολογιστή Eniac, τους πρώτους προσωπικούς υπολογιστές, έως και τους σημερινούς, σύγχρονους υπολογιστές.

Τα περισσότερα μοντέλα Η/Υ, που ήταν πλήρως λειτουργικά και κάλυπταν, χρονολογικά, όλο το φάσμα της ιστορίας των υπολογιστών.

Λίγα λόγια για το Μουσείο Πληροφορικής:

  • Το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, το μοναδικό στο είδος του στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.Πρόκειται για ένα εγχείρημα που βασίζεται στις δωρεές υπολογιστών, λογισμικού και άλλων αντικειμένων από το χώρο της Πληροφορικής, προερχόμενες από ιδιώτες, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και από εκπαιδευτικούς και άλλους φορείς.
  • Με περισσότερους από 280 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και περισσότερα από 5.100 άλλα αντικείμενα από τον χώρο της πληροφορικής, η συλλογή του Ελληνικού Μουσείου Πληροφορικής, η μεγαλύτερη και σημαντικότερη στην Ελλάδα, προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στο τεχνολογικό παρελθόν.
  • Αξίζει να αναφερθεί ότι το μουσείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός με συνεχείς δράσεις και διοργανώσεις, ενώ κάθε χρόνο το επισκέπτονται δεκάδες σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύλλογοι κλπ.