Ενημερωτική εκδήλωση στο Σχολείο Δεύτερων Ευκαιριών Καλλιθέας από το ΚΕΑΤ

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καλλιθέας είναι χωρισμένοι σε ζευγάρια και κάνουν εξάσκηση στις τεχνικές βλέποντος συνοδού.

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προσβασιμότητα και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με αναπηρία όρασης, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) πραγματοποίησε εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καλλιθέας.

Από αριστερά η κα Σαρρή, χειρίστρια σκύλων οδηγών, και η κα Γερουλάνου, Πρόεδρος του Συλλόγου «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ», μαζί με τη Luna και έναν ακόμη σκύλο οδηγό.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τεχνικές βλέποντος συνοδού για άτομα με αναπηρία όρασης από την εκπαιδεύτρια κινητικότητας, προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης, κα Γεωργία Κυριτσοπούλου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης η κοινωνική λειτουργός του ΚΕΑΤ και συντονίστρια της δράσης, κα Μαρία Πανηγυράκη, καθώς και η Πρόεδρος του Κέντρου «ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ», κα Ζωή Γερουλάνου, και η κα Χριστίνα Σαρρή, χειρίστρια του σκύλου οδηγού Luna, οι οποίες μίλησαν για τους σκύλους οδηγούς. Μαζί τους ήταν η ex guide dog, ‘Ιρμα.

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καλλιθέας κάθονται σε καρέκλες και διαβάζουν ενημερωτικά φυλλάδια.

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καλλιθέας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον το σεμινάριο και συμμετείχαν σε βιωματικές ασκήσεις για την εμπέδωση των τεχνικών βλέποντος συνοδού για άτομα με αναπηρία όρασης.