Ενημέρωση και επιμόρφωση των υπαλλήλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυπο από την ενημέρωση και επιμόρφωση των υπαλλήλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στο κέντρο η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διοίκησης του ΚΕΑΤ, κα Μαρία Αζούκη.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) οργάνωσε μια ακόμη πρωτοπόρα δράση που αφορά στην προσβασιμότητα αλλά και τον τρόπο προσέγγισης των ατόμων με οπτική αναπηρία στους χώρους πολιτισμού και τα θέατρα, στα πλαίσια υλοποίησης της συμπερίληψης των ατόμων με οπτική αναπηρία στον πολιτισμό.

Από αριστερά ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλειος Γάκης, και η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, κατά την ομιλία τους στην δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενημέρωση και επιμόρφωση των εργαζομένων του μέσα από την πραγματοποίηση βιωματικής εκπαίδευσης σχετικά με την αισθητηριακή αναπηρία και τις βασικές αρχές συνοδείας (τεχνικές προσέγγισης, τεχνικές βλέποντα συνοδού) για τα άτομα με οπτική αναπηρία. Έτσι απέκτησαν μια σφαιρική εικόνα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αναπηρία όρασης, καθώς και για τις βασικές τεχνικές που ακολουθούνται στην εξυπηρέτηση των ατόμων με οπτική αναπηρία, έτσι ώστε να μπορούν να τα υποδέχονται και να τα εξυπηρετούν αποτελεσματικά σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Έγινε, συνεπώς, ένα ακόμη βήμα προς την απρόσκοπτη προσβασιμότητα όλων των συμπολιτών μας στους χώρους τέχνης και πολιτισμού.

Στιγμιότυπο επίσης από τη βιωματική δράση που έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την επιμόρφωση των υπαλλήλων του. Από αριστερά, με μάσκα και λευκό μπαστούνι στο ρόλο του εκπαιδευομένου, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Δερμετζοπούλου, και η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου,στο ρόλο του εκπαιδευτή.

Στη δράση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, κ. Βασίλειος Γάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Δερμετζοπούλου, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, η Προϊσταμένη Διευθύνσως Διοίκησης του ΚΕΑΤ, κα Μαρία Αζούκη, οι εκπαιδευτές κινητικότητας και προσανατολισμού, κα Αβραάμ Λεία και κ. Βασιλείου Νίκος, η εκπαιδευτικός πληροφορικής κα Αθανασία Καλαμάρα και η κα Αντιγόνη Χατζηαποστολίδου.