«Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, σας προσκαλεί στη δράση ευαισθητοποίησης με τίτλο: «Έλα στη θέση μου: 1ο Blind Guide Καλλιθέας», το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ. ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας “Λευκού Μπαστουνιού”, με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με οπτική αναπηρία (ΑμεΟΑ) για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση.

Η εν λόγω βιωματική δράση που αποσκοπεί στην απόκτηση ενσυναίσθησης από τους συμμετέχοντες, θα περιλαμβάνει βάδην με βοηθούς – συνοδούς. Η διαδρομή που θα κληθούν να διανύσουν οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσει από τις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ (Ελ. Βενιζέλου 210 & Σπάρτης 103, Καλλιθέα – είσοδος από Σπάρτης), θα φτάσει μέχρι την οδό Κρέμου και επιστροφή πάλι πίσω στο ΚΕΑΤ, όπου και θα γίνει σχετική απονομή μεταλλίων συμμετοχής. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο του ΚΕΑΤ, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει σε γυμναστικές ασκήσεις προσαρμοσμένες για τα άτομα με οπτική αναπηρία.

Θα αποτελέσει τιμή και χαρά να παρευρεθείτε στην εκδήλωση για να αναδείξουμε όλοι μαζί όχι μόνο τη σημασία της προσβασιμότητας στον αστικό ιστό, αλλά και της εκπαίδευσης στην κινητικότητα και τον προσανατολισμό, υπογραμμίζοντας τον πρωτεύοντα ρόλο της αυτόνομης και ανεξάρτητης διαβίωσης στο σπίτι, το σχολείο, τη δουλειά και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

*Για την εν λόγω δράση, η οδός Σπάρτης θα παραμείνει κλειστή με εντολή της Τροχαίας Καλλιθέας.