Χριστουγεννιάτικο εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών

Φωτογραφία της εκπαιδεύτριας θεάτρου κούκλας, Εμμανουέλας Καποκάκη, η οποία ποζάρει με κούκλα που απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) σε συνεργασία με το Εικαστικό Θέατρο Κούκλας «Πράσσειν Άλογα» και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών σας προσκαλούν με χαρά στο χριστουγεννιάτικο εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας. Επίσημη προσκεκλημένη στο εργαστήριο θα είναι η κα Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Φωτογραφία της εκπαιδεύτριας θεάτρου κούκλας, Εμμανουέλας Καποκάκη, η οποία ποζάρει με κούκλα που απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 15:30-17:30. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο φυσικό χώρο του ΚΕΑΤ Αθήνας για παιδιά που ζουν με την τυφλότητα και ταυτόχρονα θα υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση με το ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης και άλλους φορείς τυφλότητας ή μεμονωμένα άτομα από όλη την Ελλάδα, που θα μπορούν να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν κι αυτοί στο εργαστήριο, παιδιά και ενήλικες.

Ελάτε να φτιάξουμε κούκλες ζωντανές, να αναπτύξουμε τις χειρωνακτικές μας ικανότητες, να εκφραστούμε συναισθηματικά και να προσεγγίσουμε βαθύτερα κομμάτια του εαυτού μας μέσω του ανθρώπινου ομοιώματος.

Ελπίζουμε το εργαστήριο αυτό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης κι αφορμή για επικοινωνία με άτομα από όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι σε δεύτερο στάδιο να πραγματοποιήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση για την κούκλα σε τυφλά άτομα.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει κατασκευή μιας απλής κούκλας που θα απεικονίζει τον Άγιο Βασίλη, εμψύχωσή της και μικρούς αυτοσχεδιασμούς. Η κούκλα αυτή μπορεί να γίνει χριστουγεννιάτικο στολίδι ή δώρο.

Για το εργαστήριο θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Απαραίτητα υλικά: τέσσερα φύλλα εφημερίδας, μια χαρτοταινία φάρδους δύο πόντων
  • Υλικά για την διακόσμηση: ένα φύλλο κόκκινο γκοφρέ χαρτί, μισό φύλλο μαύρο χαρτί αφής (που υπάρχει μέσα στα πακέτα δώρων, γνωστό και ως ρυζόχαρτο ή τσιγαρόχαρτο) και μισό λευκό βελουτέ χαρτί.

Τα υλικά για τους ωφελούμενους-μαθητές του ΚΕΑΤ θα διατεθούν δωρεάν από το Κέντρο.

Κρατήστε τη θέση σας, για να παρακολουθήσετε διαδικτυακά, δηλώνοντας συμμετοχή στην φόρμα:https://forms.gle/tJFi9CzZQcwg3kdz9. Συμπληρώνοντας τη φόρμα, θα λάβετε τον σύνδεσμο παρακολούθησης Zoom μετά τις 25 Νοεμβρίου, εφόσον ο αριθμός συμμετεχόντων δεν ξεπεράσει τα 100 άτομα.