Συμμετοχή του ΚΕΑΤ στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο: «Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού»

Από αριστερά ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Goalball ανδρών, κ. Ανάστος Αντώνης, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, ο Παραολυμπιονίκης του στίβου, κ. Σεΐτης Μιχάλης, ο Κοσμήτωρ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κυπραίος, η Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, η ΓΓΑ Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων, κα Γκούφα Αναστασία, και ο Καθηγητής του Τμήματος Διοργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Στρίγκας.

Την 31η Μαρτίου και 1η Απριλίου πραγματοποιήθηκε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με τίτλο «Νέες Προοπτικές και Σύγχρονες Προκλήσεις στα Επαγγέλματα του Αθλητισμού».

Από αριστερά ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Goalball ανδρών, κ. Ανάστος Αντώνης, η ΓΓΑ Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων, κα Γκούφα Αναστασία, ο Παραολυμπιονίκης του στίβου, κ. Σεΐτης Μιχάλης, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, στο τραπέζι της συζήτησης.

Στο Συνέδριο συμμετείχε το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.ΑΤ.) και παρουσιάστηκε το έργο, καθώς και δράσεις του που αφορούν και ενισχύουν τον αθλητισμό, όπως το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.) και η πρόσφατη συνεργασία τους στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UEFA, στο πλαίσιο του οποίου το Κ.Ε.Α.Τ. ανέλαβε την μεταγραφή στο Σύστημα Γραφής και Ανάγνωσης Braille, καθώς και την εκτύπωση του ενημερωτικού εγχειριδίου του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. με τίτλο «ΕΙΔΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ» αλλά και την μετατροπή ενημερωτικού βίντεο του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. σε προσβάσιμη μορφή (ακουστική περιγραφή) για άτομα με αναπηρία όρασης, το Σύμφωνο Συνεργασίας με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.), καθώς και με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Α.ΟΜ.-ΑμεΑ).

Από αριστερά  η ΓΓΑ Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων, κα Γκούφα Αναστασία, ο Παραολυμπιονίκης του στίβου, κ. Σεΐτης Μιχάλης, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, και η η Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, στο τραπέζι της συζήτησης.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που έλαβε χώρα σχετικά με θέματα και προκλήσεις που αφορούν τον αθλητισμό και τα άτομα με αναπηρίες, ομιλητές ήταν η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ., κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, η Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Goalball ανδρών, κ. Ανάστος Αντώνης, η ΓΓΑ Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων, κα Γκούφα Αναστασία, και ο Παραολυμπιονίκης του στίβου, κ. Σεΐτης Μιχάλης. Συντονιστής της ομιλίας ήταν ο Καθηγητής του Τμήματος Διοργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Στρίγκας, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση στο Συνέδριο.

Από αριστερά ο Καθηγητής του Τμήματος Διοργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Αθανάσιος Στρίγκας, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο και έπειτα ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Goalball ανδρών, κ. Ανάστος Αντώνης,  η ΓΓΑ Προϊσταμένη Τμήματος Επαγγελματικών Αθλητικών Διοργανώσεων, κα Γκούφα Αναστασία, ο Παραολυμπιονίκης του στίβου, κ. Σεΐτης Μιχάλης, η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ, κα Σοφία-Λευκή Χαμονικολάου, και η η Πρόεδρος της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, στο τραπέζι της συζήτησης.

Το άθλημα του Goalball έχει αγκαλιαστεί θερμά από το Κ.Ε.Α.Τ.,  το οποίο υποστηρίζει την ομάδα σχεδιασμού και την Εθνική Ομάδα των ανδρών της Ε.Α.ΟΜ.-ΑμεΑ, με κάθε πρόσφορο μέσο, καθώς είναι επίσημος υποστηρικτής του  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Goalball.