Παρουσίαση βιβλίου: “Η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ” στο ΚΕΑΤ

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), πρόκειται να φιλοξενήσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Αμφιθέατρο ΚΕΑΤ) την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του Δημητρίου Γκίκα, “Η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ”, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και ώρα 16:30.

Την εκδήλωση θα καλωσορίσουν οι κ.κ. Σοφία Χαμονικολάου, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διοικήτρια Κ.Ε.Α.Τ., ο Ευάγγελος Μπαρμπάκος, Αναπληρωτής Δήμαρχος Καλλιθέας & Αντιδήμαρχος Διοικητικών,Οικονομικών θεμάτων και θεμάτων Δημοτικής Κατάστασης, ο Χάρης Θεοχάρης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Ν.Δ., πρ. Υπουργός, ενώ για το μυθιστόρημα “Η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρναούτη, καθώς και τον συγγραφέα θα μιλήσουν, οι κ.κ. Νίκη Μανώλη, Φιλόλογος και Κωνσταντίνος Κούσαντας, Αντιστράτηγος (ε.α.). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν μαθητές και μαθήτριες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο αγώνας μιας οικογένειας σ’ ένα χωριό της Θεσσαλίας μέσα στο διάβα του αιώνα που πέρασε. Ο αγώνας μέσα από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, δραματικές στιγμές που σημάδεψαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη οικογένεια, αλλά και όλους τους Έλληνες. Οι μάχες για την καθημερινή επιβίωση, για την αξιοπρέπεια, για την επιδίωξη της ατομικής αλλά και της συλλογικής ευτυχίας. Μάχες δύσκολες που σηματοδοτούνται από πολιτικές αναταράξεις, πολεμικές συγκρούσεις, ατομικές αγωνίες, εθνικούς αγώνες και συμφορές. Είναι η ιστορία της οικογένειας Αργύρη, που επιβίωσε όχι μόνο μέσα στον καθημερινό αγώνα, αλλά και σε όλες τις πολεμικές αναμετρήσεις, στις οποίες κλήθηκε να συμμετάσχει. Η Βούλα Αργύρη, η οποία είναι και η βασική αφηγήτρια της ιστορίας της οικογένειάς της, ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις της και παρουσιάζει τον ηρωισμό του καθημερινού ανθρώπου που δεν σταματά ν’ αγωνίζεται, αντιμετωπίζοντας θαρραλέα όλες τις αντιξοότητες. Είναι, επίσης και η ιστορία του Δημήτρη Γκίκα, που πολέμησε στους Βαλκανικούς Πολέμους κι έμεινε ανάπηρος στη μάχη του Λαχανά, 17 χρονών, αμούστακο ακόμη παιδί. Είναι, τελικά η ιστορία της ίδιας της πατρίδας μας, ιδωμένη μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που δεν έπαψαν να αγωνίζονται γι’ αυτήν με την ίδια θέληση και λαχτάρα που αγωνίζονταν για την ίδια τη ζωή τους. Είναι η ιστορία όλων αυτών των ανθρώπων, είναι η ιστορία των αγώνων τους για τη ζωή, με όσα, καλά ή άσχημα, τους φέρει. Διότι η ζωή είναι μια μάχη που δεν τελειώνει ποτέ…

* Μετά την παρουσίαση θα λάβει χώρα ανοιχτή συζήτηση και θα προσφερθούν ελαφρύς μπουφές και αναψυκτικά.