Διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων στο ΚΕΑΤ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία από την εξερεύνηση του Πυροσβεστικού οχήματος από τους ωφελούμενους του ΚΕΑΤ.

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης τόσο των εργαζομένων όσο και των ωφελούμενων του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, διοργανώθηκαν πρόσφατα δύο ακόμη ημερίδες στο ΚΕΑΤ Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Γιακουμάκη στο επιμορφωτικό σεμινάριο Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς στο ΚΕΑΤ Αθήνας.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα του ΚΕΑΤ στη Θεσσαλονίκη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ/ΦΩΤΙΑΣ κλπ ΚΙΝΔΥΝΩΝ-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Διασωστών «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης. Η εισήγηση έγινε από τον κ. Γεώργιο Μακαβό.

Φωτογραφία από την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΝΤΙΠΕΤΩΠΙΣΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ/ΦΩΤΙΑΣ κλπ ΚΙΝΔΥΝΩΝ-ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ». Ο κ. Μακαβός δείχνει σε έναν μαθητή πως προστατευόμαστε σε περίπτωση σεισμού. Ο μαθητής είναι γονατισμένος στο πάτωμα και κρατάει πάνω από το κεφάλι του μία ξύλινη καρέκλα.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μία ακόμη ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ-ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ (ΒLS)-ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ/CPR-ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ/ΑΕD), σε συνεργασία επίσης με τον Σύλλογο Εθελοντών Διασωστών «ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.» Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία από την ενημερωτική ημερίδα με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ-ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ (ΒLS)-ΚΑΡΔΙΟΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ (ΚΑΡΠΑ/CPR-ΧΡΗΣΗ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ/ΑΕD) στο ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γεώργιος Μακαβός δείχνει  τεχνικές πρώτων βοηθειών.

Ο συντονισμός των δράσεων έγινε από την κα Βασιλική Σταλένη, Κοινωνική Λειτουργό του Παραρτήματος του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΤ επιμορφωτικό σεμινάριο Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς. Η ενημέρωση έγινε από κλιμάκιο του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Καλλιθέας και τον κ. Γιακουμάκη. Παρασχέθηκαν συμβουλές και τεχνικές αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στους ωφελούμενους του ΚΕΑΤ να εξερευνήσουν από κοντά ένα Πυροσβεστικό όχημα μαθαίνοντας για τη λειτουργία του.

Η δράση συντονίστηκε από την Ψυχοκοινωνική Υπηρεσία του ΚΕΑΤ και ειδικότερα από την κα Πανηγυράκη, Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου, και την κα Κωστοπούλου, Ψυχολόγο.

Στιγμιότυπο από άσκηση που παρουσιάστηκε για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι ωφελούμενοι του ΚΕΑΤ, καθώς και εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί.

Οι ωφελούμενοι του ΚΕΑΤ γνωρίζουν το Πυροσβεστικό όχημα και τη λειτουργία του.

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα τις δράσεις ενημέρωσης και η πρόληψης, θέτοντας την ασφάλεια ως κύριο στόχο για τους ωφελούμενους του Κέντρου μας.