Διάκριση του περιοδικού δρόμου “σχεδία” για την κυκλοφορία του και στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης Braille

Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, ως αποκλειστικός φορέας υλοποίησης της εθνικής πολιτικής για τα άτομα με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα, ενισχύει ενεργά την συμπερίληψη και την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με οπτική αναπηρία στην πληροφορία, εξασφαλίζοντας έτσι την ανεξάρτητη, αυτόνομη και αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Από το Νοέμβριο του 2021, μάλιστα, απ’ όταν και υπεγράφη σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του ΚΕΑΤ και της “Διογένης ΜΚΟ”, κυκλοφορεί και επίσημα το περιοδικό δρόμου “σχέδια” μεταγραμμένο από το ΚΕΑΤ στον ελληνικό κώδικα γραφής και ανάγνωσης Braille, καθιστώντας το ως το μοναδικό ελληνικό περιοδικό που εκδίδεται και στον κώδικα Braille.

Τα τεύχη 91-103 του περιοδικού δρόμου "σχεδία" που έχουν μεταγραφεί στο σύστημα Μπράιγ από το ΚΕΑΤ.

Μάλιστα, αυτή η πρωτοβουλία οδήγησε σε μια σημαντική διάκριση, αφού το περιοδικό δρόμου “σχεδία” βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη βραχεία λίστα («shortlist») υποψηφίων στην κατηγορία της «Καλύτερης Καμπάνιας» (Best Campaign), αναφορικά με την κυκλοφορία του περιοδικού και σε κώδικα Μπράιγ. Πρόκειται για μια εκ των συνολικά πέντε κατηγοιών των φετινών βραβείων του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων και Περιοδικών Δρόμου (INSP).

Είναι άκρως τιμητικό και για μας, ως ΚΕΑΤ, που με τον τρόπο μας συνδράμαμε ώστε η “σχεδία” να συναγωνίζεται αυτή τη στιγμή συμμετοχές από αντίστοιχα περιοδικά δρόμου σε ΗΠΑ, Καναδά, Γερμανία και Σουηδία – χώρες, δηλαδή, που συμπληρώνουν την πεντάδα των υποψηφίων.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης του Δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στα μέσα Σεπτεμβρίου (12-16/9).