Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

O ρόλος του Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας δεν είναι στατικός, αλλά εμπεριέχει μια διαρκή αναζήτηση μεθόδων και παρεμβάσεων, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχει στη σφαίρα της ευθύνης του. Υποδέχεται το άτομο με αναπηρία όρασης, ερευνά το ατομικό και κοινωνικό ιστορικό καθώς και τις ανάγκες του ίδιου και της οικογένειάς του. Διευκρινίζει στους ενδιαφερόμενους τις παροχές και επιδιώξεις του ΚΕΑΤ και βοηθά στην καλύτερη προσαρμογή του ενδιαφερόμενου, καθώς και στην αρμονική συμβίωσή του με τους άλλους. Αποτελεί το ενδιάμεσο πρόσωπο μεταξύ προσωπικού και οικογένειας και συνεργάζεται με τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Κέντρου για τη ρύθμιση θεμάτων που το αφορούν. Με προσωπικές επαφές και συμβουλευτική υποστήριξη –με βάση τις μεθόδους της Κοινωνικής Εργασίας– τονώνει τις «αξίες» του εξυπηρετούμενου και της οικογένειας και τον παραπέμπει στις συναρμόδιες υπηρεσίες ή σε ανάλογη Κοινωνική Υπηρεσία ή φορέα, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο. Έρχεται σε επαφή με άλλους σχετικούς φορείς, συμμετέχει σε έρευνες του Κέντρου για εντοπισμό νέων περιπτώσεων. Συνεργάζεται με την Διοικητική και Επιστημονική Διεύθυνση για θέματα που αφορούν στο Κέντρο, με τη Διεύθυνση του σχολείου (Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών, Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών, σχολείο ένταξης) του μαθητή για καλύτερη αντιμετώπιση του εξυπηρετούμενου. Συμμετέχει στην κατάρτιση προγραμμάτων ενημέρωσης της κοινότητας για θέματα που αφορούν άτομα με αναπηρία όρασης. Συμμετέχει σε Σεμινάρια – Συνέδρια – Εκθέσεις του Κέντρου και άλλων φορέων του εσωτερικού και του εξωτερικού

  Στοιχεία Επικοινωνίας
Αθήνα

Υπεύθυνη: Μαρία Πανηγυράκη, Κοινωνική Λειτουργός
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210 9516139, 210 9595880 (εσωτερικό 108)
Ώρες λειτουργίας: 09.00 - 14.00

Θεσσαλονίκη

Υπεύθυνη: Βασιλική Σταλένη, Κοινωνική Λειτουργός
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2310 830095 (εσωτερικό 219)

Βοηθός Νοσηλευτή: Μάκης Ρουσομάνης
Τηλέφωνο: 2310 830095 (εσωτερικό 226)

Ώρες λειτουργίας: 07:00 - 15:00