Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Η ψυχαγωγία και οι δραστηριότητες αναψυχής είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής όλων μας και αυτή η ανάγκη για προσωπική ευχαρίστηση δε διαφέρει στα άτομα με αναπηρία όρασης. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που σχεδιάζονται από τις υπηρεσίες του Κέντρου μας και τις απολαμβάνουν οι μαθητές μας.

Στα πλαίσια των προγραμμάτων ψυχαγωγίας οι μαθητές πραγματοποιούν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, σε ζωολογικούς κήπους και πάρκα αναψυχής. Επίσης, πραγματοποιούνται εκδρομές ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, όπως επισκέψεις σε περιβαλλοντικά κέντρα και σε κέντρα με αθλητικές ή άλλες υπαίθριες δραστηριότητες (χιονοδρομικά κέντρα, trekking, αναρρίχηση κλπ.).

Επιπλέον, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες ή αγώνες μπάσκετ των αγαπημένων τους ομάδων, να πραγματοποιήσουν εξόδους σε καφετέριες και εστιατόρια ή να παρακολουθήσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, πάντα με τη συνοδεία επιμελητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Απώλεια όρασης δεν σημαίνει απώλεια δημιουργικής έκφρασης και διασκέδασης.

Στο αεροπλάνο για το Παρίσι. Σε θέσεις δίπλα στο παράθυρο κάθονται δύο μαθήτριες και ακριβώς από πίσω δύο εκπαιδεύτριες.
Στο αεροπλάνο για το Παρίσι
Μαθητές και εκπαιδευτικοί ψηλαφούν το άγαλμα της μεγάλης Σφίγγας του Tanis στο Παρίσι. Η Σφίγγα είναι ένα υπέροχο πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ενός βασιλιά- Φαραώ. Έχει ύψος 1,83 μέτρα, μήκος 4,8 μέτρα πλάτος 1,54 μέτρα και ζυγίζει 24 τόνους. Είναι τοποθετημένη σε ορθογώνιο βάθρο ύψους 30 εκατοστών περίπου.
Μαθητές ψηλαφούν άγαλμα αιγυπτιακής Σφίγγας
Μαθητές μέσα στη βάρκα προετοιμάζονται για ράφτινγκ. Ακούνε τις οδηγίες του εκπαιδευτή και φοράνε κίτρινα κράνη και σωσίβια για ασφάλεια.
Προετοιμασία για ράφτινγκ
Οι μαθητές μέσα στη βάρκα κωπηλατούν στο Λάδωνα ποταμό. Μόλις έχουν περάσει με επιτυχία μια πόρτα (τεχνητό πέρασμα μέσα στο ποτάμι που σηματοδοτείτε με δύο κοντάρια) και συνεχίζουν ακάθεκτοι…
Ράφτινγκ στο Λάδωνα ποταμό
Ο μικρός μαθητής με τη βοήθεια του εκπαιδευτή εξασκείται στη χρήση του τόξου. Σημαδεύει τον στόχο που είναι σε απόσταση 10 μέτρων.
Δραστηριότητα τοξοβολίας
Μαθήτρια αναρριχάται σε τεχνητό τοίχο αναρρίχησης στοχεύοντας την κορυφή. Δεμένη με τα σχοινιά ασφαλείας έχει διανύσει το ένα τρίτο του ύψους.
Στον τοίχο αναρρίχησης
Τρεις μαθητές σε ένα μονοπάτι δίπλα σε ποταμό κατά την εκδρομή στην Κόνιτσα.
Εκδρομή στην Κόνιτσα
Στάση για ξεκούραση στο μακρύ ταξίδι για την Κόνιτσα. Τα αγόρια σε ένα τραπέζι σε καφετέρια στην Αμφιλοχία. Ο δρόμος τους χωρίζει από την θάλασσα του Αμβρακικού κόλπου.
Στάση στην Αμφιλοχία για ξεκούραση
Ένας μαθητής παίζει μπουζούκι. Διασκέδαση με τραγούδι και μουσική σε εκδρομή
Διασκέδαση με μπουζούκι σε εκδρομή
Τα παιδιά διασκεδάζουν κάνοντας πατινάζ σε παγοδρόμιο.
Πατινάζ στο παγοδρόμιο
Μαθητές σε χιονοδρομικό κέντρο ετοιμάζονται για σκι. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών φορούν τα πέδιλα του σκι και ετοιμάζονται για την περιπέτεια.
Σε χιονοδρόμιο