Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη λειτουργούν σύγχρονα οικοτροφεία, όπου παρέχεται φιλοξενία και φροντίδα σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, σε 24ωρη βάση, σε άτομα με αναπηρία όρασης. Φιλοξενούνται μαθητές κυρίως από την περιφέρεια και μαθητές με κοινωνικοοικονομικά και οικογενειακά προβλήματα.

Επιπλέον, στο οικοτροφείο της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται ενήλικα άτομα με αναπηρία όρασης σε ξεχωριστή πτέρυγα.

Εξειδικευμένο προσωπικό επιμελείται τη σίτιση, ενδυμασία, ατομική υγιεινή και μελέτη των σχολικών μαθημάτων. Οι μαθητές στις ελεύθερες ώρες τους και τα Σαββατοκύριακα συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές κλπ., με στόχο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Το οικοτροφείο διαθέτει αίθουσα ψυχαγωγίας με τηλεόραση, ηλεκτρονικό υπολογιστή με σύνδεση στο Διαδίκτυο, επιτραπέζια παιχνίδια και μουσικά όργανα, χρήση των οποίων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι φιλοξενούμενοι του ΚΕΑΤ στον ελεύθερο χρόνο τους.

Τα οικοτροφεία για τους μαθητές λειτουργούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ενώ η πτέρυγα ενηλίκων της Θεσσαλονίκης λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

  Στοιχεία Επικοινωνίας Οικοτροφείων
Αθήνα

Υπεύθυνος: Βαγγέλης Κωβαίος
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210 9531816, 210 9595880 (εσωτερικό 232)

Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο: 2310 830095 (εσωτερικό 221)

Οικοτροφείο:
Εσωτερικό Τηλέφωνο Αγοριών: 2310 800095 (εσωτερικό 226)
Εσωτερικό Τηλέφωνο Κοριτσιών: 2310 800095 (εσωτερικό 222)

Ώρες Επικοινωνίας: 06:30 - 14:30

Δωμάτιο του οικοτροφείου με δύο κρεβάτια. Το ένα κομοδίνο είναι στολισμένο με κουκλάκια. Ένα γραφείο με βιβλία υπάρχει δίπλα στον τοίχο.
Δωμάτιο οικοτροφείου
Η αίθουσα ψυχαγωγίας με ένα ξύλινο πιάνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Internet και έναν καναπέ. Ο τοίχος είναι βαμμένος με φωτεινό κίτρινο και μπλε χρώμα.
Παιδότοπος - Αίθουσα ψυχαγωγίας
Η αίθουσα ψυχαγωγίας από άλλη άποψη. Διακρίνονται δυο ερμάρια με παιχνίδια και μια τηλεόραση είναι τοποθετημένη στο ένα από αυτά. Ανάμεσα στα ερμάρια υπάρχει ένας καναπές.
Παιδότοπος - Αίθουσα ψυχαγωγίας
Το εστιατόριο στο ΚΕΑΤ της Αθήνας. Τα τραπέζια είναι απλά με μπλε καρέκλες. Στον έναν τοίχο υπάρχει μια ζωγραφιά παιδιών με σηκωμένα χέρια.
Το εστιατόριο στο ΚΕΑΤ