Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Η υπηρεσία καλύπτει με βιβλία τους μαθητές με αναπηρία όρασης όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης σε εθνικό επίπεδο, από το δημοτικό ως το πανεπιστήμιο ακόμη και μεταπτυχιακά.

Τα βιβλία αποστέλλονται δωρεάν, ακόμη και στο εξωτερικό, σε σχολικές μονάδες και σε γονείς με αναπηρία όρασης προκειμένου να παρακολουθούν την επίδοση των παιδιών τους.

 Βιβλία braille

Τα βιβλία του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου τυπώνονται όλα σε γραφή braille.

Τα βιβλία του Δημοτικού περιέχουν ανάγλυφες εικόνες, χάρτες και γεωμετρικά σχήματα.

Τα βιβλία των θετικών επιστημών (μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία κ.λπ) της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταγράφονται και  τυπώνονται πλέον σύμφωνα με τον "κώδικα Nemeth". Αναφορικά δε με την Ευκλείδειο γεωμετρία της Α΄ και Β΄ Λυκείου, όλα τα γεωμετρικά σχήματα σχεδιάζονται  και ανατυπώνονται σε θερμοευαίσθητο χαρτί.

Επιπλέον τυπώνονται τα ξενόγλωσσα βιβλία της δημόσιας εκπαίδευσης (αγγλικά - γαλλικά), καθώς και ξενόγλωσσα φροντιστηριακά.
Σε γραφή braille τυπώνονται επίσης παιδικά βιβλία (παραμύθια - λογοτεχνικά) για τους μαθητές δημοτικού.

Βιβλία ήχου

Τα περισσότερα βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διατίθενται και σε ηχητική μορφή (Mp3) σε μαθητές με πρόβλημα όρασης, αν αυτό κριθεί πιο αποδοτικό για τη μελέτη των μαθημάτων.

Επιπλέον η υπηρεσία μας καλύπτει με βιβλία ήχου και μαθητές με άλλα προβλήματα όπως δυσλεξία, νοητική υστέρηση, νυσταγμό κ.λπ.

 Πανεπιστημιακά συγγράμματα

Μέχρι πριν δύο χρόνια τα Πανεπιστημιακά συγγράμματα ηχογραφούνταν σε ψηφιακή μορφή μόνο. Σήμερα γίνεται και προσαρμογή σε αρχεία κατάλληλα επεξεργασμένα και διαμορφωμένα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από λογισμικά ανάγνωσης οθόνης. Επίσης, εάν ο ενδιαφερόμενος το ζητήσει και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο, τα συγγράμματα τυπώνονται στη γραφή braille.

Η υπηρεσία μας διαθέτει 3.500 τίτλους Πανεπιστημιακών συγγραμμάτων και σημειώσεων.

  Στοιχεία Επικοινωνίας
Βιβλιοθήκη Αθήνας

Υπεύθυνος: Νίκος Αζούκης
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210 9582760
Ώρες Επικοινωνίας: 08:00-14:00

Τυπογραφείο Αθήνας

Υπεύθυνος: Σπύρος Μπαλάσκας
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο:210 9589791
Ώρες Επικοινωνίας: 08:00-14:00

Βιβλιοθήκη - Τυπογραφείο Θεσσαλονίκης

Τηλέφωνο: 2310 830095 (εσωτερικά 122 & 123)
Ώρες Επικοινωνίας: 07:00 - 16:00

Παιδικό παραμύθι με ανάγλυφες εικόνες. Στην αριστερή σελίδα είναι το κείμενο σε γραφή Braille και στη δεξιά σελίδα η ανάγλυφη εικόνα.
Παιδικό παραμύθι σε γραφή braille και ανάγλυφες εικόνες
Βιβλίο με ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα της ευκλειδείου γεωμετρίας. Είναι τυπωμένο σε θερμοκαψουλικό χαρτί (swell paper).
Ανάγλυφα γεωμετρικά σχήματα
Τρεις υπάλληλοι μεταγράφουν βιβλία για εκτύπωση στη γραφή Braille. Κάθε θέση εργασίας περιλαμβάνει ηλεκτρονικό υπολογιστή και scanner.
Τμήμα μεταγραφής
Δύο θάλαμοι ηχογράφησης για την ηχογράφηση βιβλίων πλάτους 1,2 μ., βάθους 2,1 μέτρων και ύψους 2,20 μ. Διαθέτουν παράθυρο 1 επί 1 μ. και παρέχουν ικανοποιητική ηχομόνωση.
Θάλαμοι ηχογράφησης
Υπάλληλος ηχογραφεί ένα βιβλίο. Ο θάλαμος είναι επενδυμένος με ειδικό κυψελοειδές αφρώδες υλικό για καλύτερη ηχοαπορρόφηση.
Στο θάλαμο ηχογράφησης