Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Ο ρόλος του τμήματος συνίσταται στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας νηπίων με αναπηρία όρασης από τη στιγμή της γέννησής τους έως και την ηλικία των 5 ετών.

Ιδρύθηκε με σκοπό να:

  • Υποστηρίξει και να συμβουλέψει τις οικογένειες των παιδιών από τον πρώτο χρόνο της ζωής τους για την σωστή αντιμετώπιση της ιδιαιτερότητάς τους.
  • Αξιολογήσει τις ικανότητες, να επισημάνει τις δυσκολίες των παιδιών και να τα καθοδηγήσει παιδαγωγικά.
  • Εντάξει τα παιδιά μέσα από διαδικασίες κοινωνικοποίησης, στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το Τμήμα εφαρμόζει τα ακόλουθα προγράμματα:

  • Πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών ηλικίας από 0 έως 3 ετών και τις οικογένειες τους. Περιλαμβάνει συνεδρίες που πραγματοποιούνται στα σπίτια των παιδιών. Η συχνότητα των συνεδριών εξαρτάται από τις ανάγκες τους.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών, 3-5 ετών. Λαμβάνει χώρα καθημερινά, στις 8 η ώρα το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, καθ' όλη τη σχολική χρονιά, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.
  • Πρόγραμμα αναζήτησης και στήριξης παιδιών με αναπηρία όρασης.
  • Επιπλέον, το Τμήμα ασχολείται με την έρευνα και τη μελέτη ανάπτυξης και εκπαίδευσης των παιδιών.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών της λειτουργίας του, το Τμήμα, συνεργάστηκε με περισσότερες από 200 οικογένειες παιδιών με αναπηρία όρασης και πρόσθετες αναπηρίες (νοητική υστέρηση, κώφωση, αυτισμό κλπ).

 

  Στοιχεία Επικοινωνίας
Προνηπιακός Σταθμός

Τηλέφωνο: 210 9533630, 210 9595880 (εσωτερικό 132)
Ώρες Επικοινωνίας: 08:00-14:00

 

Δύο μικροί μαθητές κάθονται σε ένα παιδικό τραπεζάκι και παίζουν. Ζωγραφιές στους τοίχους, χρωματιστά παιδικά χαλάκια και πολύχρωμα παιχνίδια δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Δραστηριότητες των μικρών μαθητών
Γωνιά ψυχαγωγίας για τους μικρούς μαθητές. Προστατευτικά στρώματα στο πάτωμα και τους τοίχους, μια πισίνα γεμάτη χρωματιστά μπαλάκια, μεγάλες πλαστικές μπάλες και παιδικά καρεκλάκια συνθέτουν ένα όμορφο περιβάλλον διασκέδασης και δημιουργικού παιχνιδιού.
Γωνιά Ψυχαγωγίας
Ένα μικρό αρμόνιο και οι τσάντες των μαθητών μέσα στην αίθουσα του προνηπιακού τμήματος.
Άποψη του προνηπιακού τμήματος