Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

Με δεδομένα τα οφέλη από τη διδασκαλία της μουσικής στον άνθρωπο όπως: πνευματική δραστηριοποίηση, συμβολή στην ψυχική υγεία με τη μείωση του στρες και την ανακούφιση από τον πόνο, ενίσχυση της δημιουργικότητας, θετική επίδραση στη μνήμη, δημιουργία αισθήματος επιτυχίας, διασκέδαση και ψυχαγωγία, στο ΚΕΑΤ πραγματοποιείται:

Α. Διδασκαλία:

1. Μουσικών Οργάνων:

 • Πιάνο.
 • Κιθάρα.
 • Μπουζούκι.

2. Θεωρίας της Μουσικής.

3. Τραγουδιού.

Β. Προετοιμασία των μαθητών με οπτική αναπηρία για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις εισαγωγής σε Μουσικά Σχολεία.

 

 

 Άποψη της αίθουσας μουσικής όπου φαίνονται ένα πιάνο, ένα αρμόνιο και μία ντραμς. Στον τοίχο υπάρχουν αφίσες που απεικονίζουν νότες σε πεντάγραμμο.Αίθουσα μουσικής

 

Στο ΚΕΑΤ, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργούν προγράμματα κατάρτισης για άτομα με αναπηρία όρασης.

 1. Απομαγνητοφωνητής συνομιλιών - πρακτικών

  Η τεχνολογία σήμερα προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία όρασης, σε πληροφοριακά συστήματα και εφαρμογές. Με το πρόγραμμα αυτό φιλοδοξούμε να δώσουμε στην αγορά εργασίας επαγγελματίες με γνώση των νέων τάσεων στο χώρο της απομαγνητοφώνησης οποιουδήποτε ηχητικού κειμένου και σε όποια μορφή απαιτηθεί.

  Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε αίθουσα υπολογιστών, όπου η κάθε θέση εκπαίδευσης διαθέτει σύγχρονα τεχνικά βοηθήματα και προγράμματα για άτομα με αναπηρία όρασης (CCTV, οθόνη braille, προγράμματα ανάγνωσης και μεγέθυνσης οθόνης κλπ.).

  Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 2. Τεχνικός χειριστής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) και τηλεφωνικών κέντρων, παροχής πληροφοριών και εξυπηρέτησης πελατών αποκλειστικά για τυφλούς

  Ο κάτοχος διπλώματος της ειδικότητας κατέχει τις τεχνικές γνώσεις, τις δεξιότητες και τα επαγγελματικά προσόντα που τον καθιστούν ικανό να παρέχει κάθε είδους πληροφορία και εξυπηρέτηση στους πελάτες μιας εταιρίας ή ενός οργανισμού, ως χειριστής του τηλεφωνικού κέντρου χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε εξειδικευμένο λογισμικό CRM.

  Η εκπαίδευση των χειριστών Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων πραγματοποιείται σε αίθουσα με ολοκληρωμένο περιβάλλον δικτύου φωνής και δεδομένων (data/voice). Μάλιστα, εσωτερικό τηλεφωνικό κέντρο δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους (εικονική συνομιλία - εξυπηρέτηση).

  Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 3. Βοηθός φυσικοθεραπείας για άτομα με αναπηρία όρασης

  Το ΚΕΑΤ παρέχει εξ ολοκλήρου την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό που απαιτείται για την εκπαίδευση των μαθητευόμενων.

  Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

 Τα προγράμματα τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποιούνται από Δημόσια ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  Στοιχεία Επικοινωνίας
Αθήνα  
Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής

Υπεύθυνος: Σάββας Δήμου
Τηλέφωνο: 210 6002044
Διεύθυνση: Πίνδου 27, 15343 Αγία Παρασκευή

ΚΕΑΤ

Υπεύθυνη: Γεωργία Λάζου
Τηλέφωνο: 210 9578090
Διεύθυνση: Ελευθερίου Βενιζέλου 210 & Σπάρτης, 17675 Καλλιθέα

Θεσσαλονίκη  
Δημόσιο ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πηλέας - Χορτιάτη

Υπεύθυνος: Βασίλης Πούλιος
Τηλέφωνο 2392 44960
Διεύθυνση: Λεωφόρος Γεωργικής Σχολής 95, 55535 Πυλαία Χορτιάτης

Χάρτες

ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Αγίας Παρασκευής

ΚΕΑΤ Αθήνας

ΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πηλέας - Χορτιάτη

Φωτογραφίες

Τέσσερεις μαθητές κατά την ώρα της εκπαίδευσης στους Η/Υ και στη χρήση τηλεφωνικών κέντρων. Οι μαθητές κάθονται σε ατομικά γραφεία – σταθμούς εκπαίδευσης που περιλαμβάνουν Η/Υ, μεγεθυντή οθόνης (CCTV), μπάρα Braille, και τηλέφωνο.
Εκπαίδευση στη χρήση Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων
Το τηλεφωνικό κέντρο του Συστήματος Διαχείρισης Σχέσεων πελατών (CRM) στην αίθουσα εκπαίδευσης Η/Υ και τηλεφωνικών κέντρων. Δίπλα φαίνεται μια θέση-σταθμός εκπαίδευσης.
Το τηλεφωνικό κέντρο του Συστήματος Διαχείρισης Σχέσεων πελατών (CRM)

Στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λειτουργούν σχολικές μονάδες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Παρέχεται υποστήριξη από το ΚΕΑΤ σε:

 • Λειτουργικές δαπάνες (ρεύμα, θέρμανση, καθαριότητα κλπ).
 • Σίτιση των μαθητών του ολοήμερου σχολείου.
 • Χρήση χώρων (γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων κλπ).

Επιπλέον, υπηρεσίες του ΚΕΑΤ, όπως η κοινωνική υπηρεσία και η υπηρεσία προσαρμογής βιβλίων braille, συνεργάζονται στενά με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των σχολικών μονάδων.

  Σχολικές Μονάδες
Αθήνα
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας
  Τηλέφωνο: 210 9588066
  Ιστοθέση: http://dim-eid-keat.att.sch.gr/index.php/el/
 • Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Καλλιθέας
  Τηλέφωνα: 210 9595450, 210 9588066 (εσωτερικό 222)
 • Μονοθέσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας
 • Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας (σε αναστολή λειτουργίας)
Θεσσαλονίκη
 • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Θεσαλονίκης
  Τηλέφωνο και Fax: 2310 857722
 • 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Τυφλών Θεσαλονίκης
  Τηλέφωνο: 2310 856433
  (σε αναστολή λειτουργίας για τη σχολική περίοδο 2015-16)

 

Μικροί μαθητές κάνουν κούνια στην παιδική χαρά. Η παιδική χαρά είναι κατασκευασμένη με προδιαγραφές προστασίας από ατυχήματα. Είναι περιτριγυρισμένη από χαμηλό τοίχο καλυμμένο με αφρολέξ.
Οι μαθητές στην παιδική χαρά
Ο προθάλαμος του νηπιαγωγείου γεμάτος με πολύχρωμα παιχνίδια, κατασκευές και χώρο δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών.
Προθάλαμος του νηπιαγωγείου
Δύο μαθητές στην τάξη σε ώρα μαθήματος. Στο βάθος η δασκάλα χρησιμοποιεί υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος με τον διαδραστικό πίνακα. Σε μια γωνία διακρίνεται ο απτικός εκτυπωτής.
Οι μαθητές στην τάξη

Το Κέντρο προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών, κοινωνικών, συναισθηματικών, αλλά και καθημερινών αναγκών των μαθητών με αναπηρία όρασης. Τα προγράμματα αυτά αφορούν στη διαμονή, τη μεταφορά, τη σίτιση και την ψυχαγωγία τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται ευχάριστα η διαβίωσή τους.

Μέσω της συμβίωσης, τα παιδιά συμμετέχουν σε κοινές δραστηριότητες, μοιράζονται τις εμπειρίες τους και ενισχύουν έτσι την κοινωνικο-συναισθηματική τους ανάπτυξη. Οι μαθητές, μέσα σε ένα πλήρως υποστηριζόμενο περιβάλλον, μένοντας μακριά από το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, μαθαίνουν να ζουν ανεξάρτητα, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και να δοκιμάζουν νέες εμπειρίες.

Για όλους εμάς τους εργαζόμενους στο ΚΕΑΤ, οι μαθητές με αναπηρία όρασης είναι αυτοί που βρίσκονται στο επίκεντρο της αποστολής μας. Με την υποστήριξή μας προσφέρεται στα παιδιά μια σειρά από επιλογές, ώστε να αναπτυχθούν τόσο προσωπικά, όσο και κοινωνικά.

 

  Στοιχεία Επικοινωνίας
Αθήνα

Μαρία Πανηγυράκη
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 210 9516139, 210 9595880 (εσωτερικό 108

 
Θεσσαλονίκη

Βασιλική Σταλένη
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλέφωνο: 2310 830095 (εσωτερικό 219)
Ώρες Επικοινωνίας: 07:00 - 15:00