Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

 

 

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, η Διοικήτρια του ΚΕΑΤ, κα. Χαμονικολάου υποδέχθηκε τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Κάρναβο στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΤ στην Αθήνα.
Συζητήθηκαν οι τρόποι κατά τους οποίους η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να στηρίξει το έργο του ΚΕΑΤ, καθώς ο Δήμαρχος Καλλιθέας είναι γνωστός για την κοινωνική του δράση και την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία και συγκεκριμένα των ατόμων με οπτική αναπηρία με πολύπλευρο έργο. Οι δημιουργικές ιδέες και οι προτάσεις για την επίτευξη δράσεων συνέργειας σε επίπεδο κοινωνίας των πολιτών, είναι σημαντικές και ωφέλιμες για όλους. Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στο ΔΣ του ΚΕΑΤ κ.Σηφάκης και κ. Μαρκοστάμος.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας για τη δωρεάν διενέργεια τεστ για covid και την απολύμανση των εγκαταστάσεων του ΚΕΑΤ αυτή την εβδομάδα.

 

 

Φωτογραφία από τη συνάντηση. Από αριστερά ο κος Μαρκοστάμος, η κα Διηκητρια, ο κος Δήμαρχος και ο κος Σηφάκης
Φωτογραφία από τη συνάντηση με το Δήμαρχο Καλλιθέας
Φωτογραφία από τη συνάντηση με τη Διοικήτρια αριστέρά και το δήμαρχο Καλλιθέας
Η Διοικήτρια κα. Χαμονικολάου και ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος

 

 


 
Το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών συμμετείχε στις 23/11/2020 στο Διαδικτυακό Εθνικό Συνέδριο Κρατικών Φορέων με θέμα: «Οραματιζόμενοι τη Μεταρρύθμιση του Συστήματος Παιδικής Φροντίδας στην Ελλάδα» που διοργανώθηκε από την UNICEF και το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, εκπροσωπούμενο από την Διοικήτρια κα Χαμονικολάου.
 
Στο χαιρετισμό της, η αρμόδια Υπουργός κα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση και συγκεκριμένα ανέφερε:
1. Αναπτύσσουμε ήδη Εθνική Στρατηγική και Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αποϊδρυματοποίηση.
2. Υλοποιήσαμε το νέο πλαίσιο για την Αναδοχή και Υιοθεσία.
3. Αυξήσαμε την κρατική βοήθεια για πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά ρυθμίζουμε και τις υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά μας και όχι μόνο τις κτηριολογικές προδιαγραφές.
 
Η UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα από αυτό το Εθνικό Συνέδριο για τη μεταρρύθμιση των συστημάτων παιδικής φροντίδας καλούν όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός κοινού οράματος για τη μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής φροντίδας στην Ελλάδα.

 

 

3η Συνάντηση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ "ACADAS-Alliance For Inclusive Acknowledgement of Educational Merits"
 
Η 3η συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ "ACADAS-Alliance For Inclusive Acknowledgement of Educational Merits" που ήταν προγραμματισμένο να οργανωθεί από το ΚΕΑΤ και να λάβει χώρα στην Αθήνα, δεν πραγματοποιήθηκε δια ζώσης εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου. Όλοι οι εταίροι συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, τηρώντας τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, προχωρώντας κανονικά το πρόγραμμα. Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών, ενώ οι συμμετέχουσες από το ΚΕΑΤ, παρουσίασαν το πακέτο εργασίας που είχαν αναλάβει και που θέμα είχε το φαινόμενο της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης από μαθητές με αναπηρία, καθώς και τα συστήματα πρόβλεψης, καταγραφής και ελέγχου που χρησιμοποιούνται από τις χώρες – εταίρους.

 

 

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής προσφορών για αποκατάσταση της μόνωσης δώματος και χρωματισμούς στο κτίριο του ΚΕΑΤ στην οδό Λασκαρίδου 109, Καλλιθέα. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών η Πέμπτη 26.11.2020 και ώρα 12:00 πρωινή, στο πρωτόκολλο του ΚΕΑΤ, Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα.

 

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ

 

 

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ) ανακοινώνει την πρόσκληση υποβολής προσφορών για αποκατάσταση χρωματισμών στο κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο και την είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Σύμης 18, Αθήνα. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών η Πέμπτη 26.11.2020 και ώρα 12:00 πρωινή, στο πρωτόκολλο του ΚΕΑΤ, Ελευθερίου Βενιζέλου 210, Καλλιθέα.

 

Για να δείτε την ανακοίνωση πατήστε εδώ