Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης 

Ανακοίνωση εκπαιδευτικού τμήματος ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης

Το ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης προσκαλεί όσα άτομα με αναπηρία όρασης επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα Η/Υ, εκγύμνασης, κολύμβησης και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης για το σχολικό έτος 2019-2020, να υποβάλουν αίτηση μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στην γραμματεία του ΚΕΑΤ Θεσσαλονίκης, Β. Όλγας 32. Η σειρά προτεραιότητας που θα τηρηθεί έχει ως εξής: μαθητές, φοιτητές, ενήλικες.

Αιτήσεις-Πληροφορίες: Γραμματεία Κ.Ε.Α.Τ., Βασιλίσσης Όλγας 32 Θεσσαλονίκη, τηλ: 2310-830095.

Το Τμήμα Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης στο ΚΕΑΤ. Παράρτημα Θεσσαλονίκης απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία όρασης όλων των ηλικιών. Υπεύθυνη προγράμματος: Βασιλική Μακρυγιάννη, εκπαιδεύτρια καθημερινών δεξιοτήτων.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα εκμάθησης Τεχνικών Καθημερινής Διαβίωσης: Ο όρος αναφέρεται σε δεξιότητες με στόχο την αυτοεξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία όρασης. Σημαντικές στην προετοιμασία των ατόμων να οδηγήσουν τους εαυτούς τους σε μια πιο ανεξάρτητη ζωή. Σκοπός παράλληλα η μείωση του άγχους και η εξειδίκευση και η εκμάθηση των τεχνικών που εξελίσσει την αυτονομία τους.

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει όλους τους τομείς:

1. Τεχνικές προετοιμασίας γευμάτων (τεχνικές συμπεριφοράς επάνω σε ένα τραπέζι ώστε να έχουμε μια ευχάριστη εμπειρία)

2. Τεχνικές χρήσης μπάνιου

3. Τεχνικές στρωσίματος κρεβατιού

4. Χρήση της τουαλέτας

5. Χρήση κουμπιών

6. Χρήση φερμουάρ

7. Τεχνικές ξυρίσματος

8. Τεχνικές μακιγιάζ

9. Τεχνικές σιδερώματος

10. Τεχνικές ραψίματος

11. Αναγνώριση υλικών (αφή, γεύση, μυρωδιά)

12. Καθαριότητα διαφόρων επιφανειών

Διδάσκονται χρήσιμες συμβουλές και στρατηγικές ώστε οι τεχνικές αυτές να είναι επιτυχείς. Έχοντας καλές κοινωνικές και γευστικές δεξιότητες εντάσσουμε το άτομο πιο εύκολα στο κοινωνικό περίγυρο αποφεύγοντας την απομόνωση.

 

Το ΚΕΑΤ προκηρύσσει διαγωνισμό για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας-ευπρεπισμού για τις ανάγκες της κεντρικής υπηρεσίας από 10-09-2019 έως 31-12-2020.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ "ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ" ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΕΑΤ ΜΕ ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ. 2926/05.08.2019, ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ή ΤΑ ΚΕΠ.

Για να δείτε την διακήρυξη πατήστε εδώ.

Διορθώσεις της διακήρυξης. Πατήστε εδώ.

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων Πιστοποίησης στη γραφή Braille, που έγιναν στο εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο 2019.

Για να δείτε τους επιτυχόντες πατήστε εδώ

Για να δείτε τους αποτυχόντες πατήστε εδώ

 

Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μεριμνώντας για την κατά Νόμο Πλήρωσης Θέσεως Διοικητού και Προέδρου Δ.Σ. του ΚΕΑΤ προέβη στην ανάρτηση και δημοσίευση της ακόλουθης πρόσκλησης:

ΘΕΜΑ: "Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (4ΕΣ/2019) για την πλήρωση θέσης Διοικητή και Προέδρου του ΔΣ του Κέντρου Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.) κατ΄εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 8-11 και 13 του ν.4369/2016 (Α΄33), όπως ισχύει."

Για να δείτε ολόκληρη την πρόσκληση πατήστε εδώ

 

Το Σχολείο τελειώνει, το Summer Camp αρχίζει!

3 εβδομάδες (24 Ιουνίου – 12 Ιουλίου 2019)

Δευτέρα – Παρασκευή (8:30 – 15:30)

 

Το 3ο Summer Camp είναι ένα θερινό πρόγραμμα του 1ου Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρία Όρασης «ΜΠΕΤΥ ΛΕΩΤΣΑΚΟΥ» (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της ΑΜΚΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και που σκοπό έχει να προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες στα παιδιά μετά τη λήξη του σχολικού έτους, σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις αθλητικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές αναζητήσεις παιδιών 6-18 ετών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καλλιέργεια και ανάδειξη των καλλιτεχνικών και αθλητικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων όπως χειροτεχνία, θεατρικό παιχνίδι, μουσική, ψυχοκοινωνική αγωγή κλπ., ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται εξωτερικές δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε συνεργασία με διάφορους φορείς και ιδρύματα.

Το Summer Camp στελεχώνεται από έμπειρους καθηγητές και συνεργάτες που ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους, την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά, συνοδεύοντας και εποπτεύοντάς τα καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Μια δροσερή και αξέχαστη καλοκαιρινή εμπειρία δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά και μια ιδανική λύση για τους εργαζόμενους γονείς που θέλουν να προσφέρουν βιωματικές δράσεις και ψυχαγωγία στα παιδιά τους!

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΦΙΞΗ: 8:30 – 9:00
ΠΡΩΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 9:00 – 13:30
ΓΕΥΜΑ: 13:30 – 14:00
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: 14:00 – 15:15
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 15:15 – 15:30

Οι ημερομηνίες για τις ομάδες είναι οι εξής:
Α΄ ομάδα: 24-28 Ιουνίου 2019
Β΄ ομάδα: 1-5 Ιουλίου 2019
Γ΄ ομάδα: 8-12 Ιουλίου 2019

Δικαιολογητικά συμμετοχής:
Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα (ότι αποδέχεται τη συμμετοχή του παιδιού του στο πρόγραμμα και ότι δεν υπάρχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να χρήζει ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης)

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως 14 Ιουνίου 2019. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνείτε με την κα. Μ. Πανηγυράκη ή την κα. Α. Μάρα,
τηλ.: 2109516139
fax:  210 9595868