Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

 

Το Κέντρο Εκπαίδευσεως και Αποκατάστασεως Τυφλών - Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και η α.μ.κ.ε. «Πρωτοπορία», στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης, απασχόλησης και ψυχαγωγίας μαθητών Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου με αναπηρία όρασης από όλη την Ελλάδα, διοργανώνει και φέτος, το 2ο Summer Camp "Betty's eye" στις κτιριακές εγκαταστάσεις του στην Θεσσαλονίκη. Το προγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο περιόδους: α) από 18 έως 22 Ιουνίου 2018, για παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου και β) από 25 έως 29 Ιουνίου 2018, για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.
Το θερινό αυτό πρόγραμμα έχει σκοπό να προσφέρει, αφενός μεν αξέχαστες εμπειρίες μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό, αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο για παιδιά και εφήβους που επιθυμούν να περάσουν δημιουργικά τις ημέρες του καλοκαιριού μετά τη λήξη του σχολικού έτους, αφετέρου δε την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή τα παιδιά μεταξύ τους. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα υλοποιηθούν σε ένα χώρο φιλικό κι ευχάριστο σε όλους, με την υποστήριξη κατάλληλα καταρτισμένου προσωπικού κι εθελοντών, που διακρίνονται για τις γνώσεις, την ευαισθησία και την αγάπη τους για τα παιδιά. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα, για μαθητές εκτός νομού Θεσσαλονίκης, να φιλοξενηθούν οι ίδιοι κι ένας συνοδός τους στο χώρο φιλοξενίας του ΚΕΑΤ.
Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 16:00.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πλήθος ψυχαγωγικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, σχεδιασμένο σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα:
•    Μαθήματα Κινητικότητας – Προσανατολισμού και Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης.
•    Νέες τεχνολογίες για άτομα με οπτική αναπηρία.
•    Γραφή Braille και χρήση ειδικού εκπαιδευτικού υλικού.
•    Μουσικό Εργαστήρι.
•    Ηχητική ευαισθητοποίηση με βιωματικές δραστηριότητες.
•    Εργαστήριο οικιακής κηποτεχνίας.
•    Δημιουργική απασχόληση.
•    Αθλητικές δραστηριότητες.
•    Ψυχαγωγικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη.
•    Γνωριμία – εξοικείωση με σκύλους οδηγούς τυφλών.Επίσης, κατά τη διάρκεια του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δράσεις με τους γονείς των συμμετεχόντων μαθητών, από την ψυχοκοινωνική υπηρεσία του ΚΕΑΤ.


Δικαιολογητικά συμμετοχής:
1. Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση Γονέα, με το γνήσιο της υπογραφής βεβαιωμένο από δημόσιο φορέα (σύμφωνα με το επισυναπτόμενο υπόδειγμα). Αίτηση/Υπεύθυνη Δήλωση
2. Απόφαση ΚΕΔΔΥ.
3. Απόφαση ΚΕΠΑ.
4. Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο ή παθολόγο, ότι ο συμμετέχων μπορεί να λάβει μέρος στις αθλητικές δραστηριότητες.

Επιπλέον, για διαμονή στο χώρο φιλοξενίας του ΚΕΑΤ, χρειάζεται να κατατεθούν, για το μαθητή και το συνοδό του τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση για φιλοξενία στο χωρο του ΚΕΑΤ. Αίτηση Φιλοξενίας
2. Γενική εξέταση αίματος και Ηπατίτιδας Β & C.
3. Ακτινογραφία Θώρακος.
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές, έως τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η συμμετοχή στο 2o summer camp “Betty’s Eye” είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Τα δικαιολογητικά συμμετοχής μπορούν να αποσταλούν:
•    Με ταχυδρομείο (όχι συστημένα), στη Διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ, Βασιλίσσης Όλγας 32, ΤΚ 54641, Θεσσαλονίκη. Υπόψη κ. Δήμητρας ΖΟΥΜΑ. Τηλ. Επικοινωνίας: 2310815057, Δευτέρα-Παρασκευή, 15:00-17:00 (εκτός σχολικών αργιών).
•    Ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (με επισύναψη όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών).