Κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα ειδοποίησης

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων Πιστοποίησης στη γραφή Braille, Ιουνίου 2017, που έγιναν στο εξεταστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για να δείτε τους επιτυχόντες πατήστε εδώ

Για να δείτε τους αποτυχόντες πατήστε εδώ

 
 

 

Καλλιθέα, 1η Μαρτίου 2017

Αγαπητοί φίλοι, συνεργάτες και μέλη της «οικογένειας» του Κ.Ε.Α.Τ.

Από σήμερα και για τα επόμενα 2 χρόνια, αναλαμβάνω τη Διοίκηση του Κέντρου Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών, καθώς και την Προεδρία του Διοικητικού του Συμβουλίου.  Ο στόχος μου είναι ένας και μοναδικός: να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο η προκάτοχός μου Μπέττυ Λεωτσάκου και διεκόπη πρόωρα με τον άδικο και αναπάντεχο θάνατό της. Μια προσπάθεια που δημιούργησε θετικές προσδοκίες, νέες δράσεις και υπηρεσίες που λειτουργούν στο παρόν και ελπίδα για το μέλλον και την εξέλιξη του μοναδικού Δημόσιου Φορέα Πανελλαδικής εμβέλειας για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία όρασης.

Το Κ.Ε.Α.Τ. ήταν και θα είναι για πάντα η εθνική υποχρέωση που έχουμε σαν χώρα να εφαρμόζουμε το δικαίωμα των παιδιών και των ενηλίκων με αναπηρία όρασης, στην εκπαίδευση, την αξιοπρέπεια και την ισότιμη ένταξη στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Αποτελεί ταυτόχρονα, ιστορικό φορέα, πρωτοπόρο στην ειδική εκπαίδευση αλλά και στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των Α.με.Α. Αμέτρητες γενιές τυφλών παιδιών, μεγάλωσαν στους χώρους του. Πραγματοποίησαν τα όνειρα τους. Εκπαιδεύτηκαν και εξοπλίστηκαν με εφόδια για τη ζωή τους ανατρέποντας την εικόνα που είχε η κοινωνία για την τυφλότητα, βάζοντας τέλος στην περιθωριοποίησή τους.

Σήμερα το Κ.Ε.Α.Τ. -με άξονα τα Κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης- διεκδικεί τον ρόλο του επικαιροποιημένο στο σήμερα αλλά και στο αύριο της εκπαίδευσης. Της εκπαίδευσης και της αποκατάστασης, η οποία εξελίσσεται και διαφοροποιείται συνεχώς. Αναγνωρίζει και προσπαθεί να καλύψει τις πραγματικές και σύγχρονες ανάγκες των παιδιών και των ενηλίκων με αναπηρία όρασης. Εργαλεία και συμπαραστάτες σε αυτό το λειτούργημα είναι τα ίδια τα παιδιά και οι επωφελούμενοι, οι γονείς τους, οι συνεργάτες, οι φορείς του χώρου, η επιστημονική και η ευρύτερη κοινότητα που μέσα από τη συμμετοχή και τη συνεργασία της θα τοποθετήσει το ΚΕΑΤ εκεί που πρέπει να είναι : στην διαρκή πρόοδο και χρησιμότητά του.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου θα ήθελα να ευχαριστήσω, την κα Θεανώ Φωτίου, Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την επιλογή και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου, καθώς επίσης και όλους τους φίλους και συνεργάτες για την πολύ θερμή αρχική τους υποστήριξη.

Μενέλαος Λ. Τσαούσης
Διοικητής & Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κ.Ε.Α.Τ.

Φωτογραφία της Μπέττυς Λεωτσάκου

 Το ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Διοικήτριας και Προέδρου του ΔΣ, Παναγιώτας Ι. Λεωτσάκου, συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα,

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια των μελών του ΔΣ και του προσωπικού του Κέντρου στην οικογένειά της και στους οικείους της.
  2. Να παρασταθούν στην εξόδιο ακολουθία σύσσωμα τα μέλη του και το προσωπικό του ΚΕΑΤ και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της.
  3. Να κηρύξει τριήμερο πένθος και να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Κέντρου στα γραφεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και να μη λειτουργήσει το Κέντρο την ημέρα της κηδείας.
  4. Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Ο αιφνίδιος θάνατος της εν ενεργεία Προέδρου του ΔΣ και Διοικήτριας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Μπέττυς Λεωτσάκου, αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο στον χώρο των ανθρώπων με αναπηρία όρασης, αλλά γενικότερα στο σύνολο του αναπηρικού κινήματος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    
ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ &                                             Καλλιθέα, 06.01.2017
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ                
              (ΚΕΑΤ)    
Τηλέφωνα: 210 9531803, 210 9531841 
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                           
                                                                                  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με βαθειά θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε την Διοικήτρια και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΕΑΤ Παναγιώτα  Λεωτσάκου,  που τόσο αναπάντεχα και πρόωρα έφυγε από κοντά μας.

Στο μικρό διάστημα της διοίκησής της άνοιξε δρόμο για να αντιμετωπιστούν πολλά χρόνια προβλήματα του ΚΕΑΤ και να αναπτυχθεί το κέντρο σε περισσότερους τομείς παρά το αρνητικό οικονομικό και θεσμικό περιβάλλον, εμπνέοντας με τον δυναμισμό και την αυταπάρνησή της τους εργαζόμενους.

Η Μπέττυ Λεωτσάκου θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας, γιατί αφιέρωσε τις πιο γόνιμες σκέψεις της και έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για να μπορέσει να ανταποκριθεί το Κέντρο στην πραγματική του αποστολή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της και τους οικείους της.

 

                                Για το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΑΤ

                                Η Γραμματέας                        Ο Πρόεδρος
                           Ελένη Μηλιαρονικολάκη             Θωμάς Σωτηρίου